Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smulpaj av havregryn

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

God och snabblagad smulpaj som kan göras på nästan alla sorters bär och frukt - dessutom lyckas man varje gång! Passar lika bra till vardags som till fest!

Ingredienser

Instruktioner

*SÄTT UGNEN PÅ 225 GRADER *TÄCK BOTTEN AV EN PAJFORM MED FRUKT ELLR BÄR Hemma gör vi pajen på äpple, rabarber, blåbär, vinbär ja allt möljigt. Görs pajen på vattnig frukt som rabarber kan man strö över lite potatismjöl, man kan även strö på lite socker om man misstänker att det kan bli surt. *SMÄLT SMÖRET *BLANDA SOCKER OCH VETEMJÖL OCH TILLSÄTT SMÖRET *BLANDA I HAVREGRYN TILLS SMETEN/DEGEN BLIR GANSKA TORR. Minst tre deciliter men man kan dryga ut med mer så blir det en större paj utan att man tar mer onyttighter. *GRÄDDA MITT I UGNEN I CA 20 MINUTER. Pajen är god både varm och kall med glass eller vaniljsås eller bara med ett glas mjölk till. Görs pajen av äpplen blir det gott om man strör kanel på innan gräddningen. OBS: Vi har glutenallergiker i familjen och gör då pajen på glutenfritt mjöl och ren havre, det går precis lika bra.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ann12 28 augusti 2010

    björnbärspaj är en hit

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.