Instruktioner
Koka först russin och vatten 2-3 minuter. Häll i durkslag och låt rinna av. Blanda ihop mjöl, havregryn, farinsocker, margarin och bikarbonat till en deg för hand eller i matberedare. Degen blir lite grynig. Tryck ut 2/3 delar av degen i en bakpapperklädd långpanna, 20x30cm. Grädda botten i ugn 200-225 grader i 8-10 minuter. Gör under tiden en kräm av creme fraiche, socker, äggulor, potatismjöl och vaniljsocker. Krämen görs i en tjockbottnad kastrull under omrörning. Värms sakta tills den tjocknar. Ska bara kokas till första bubblan. Blanda sedan i de avrunna russinen. Bred ut krämen på den gräddade bottnen. Smula resten av degen över och grädda ytterligare 25 minuter. Låt svalna något och skär i rutor. Mmmmmmmmmm, gott!
Mmmmmm, så gott/ Rubus