Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havregryns tekakor

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Bröd som min mamma brukade baka när jag var liten. Eftersom de blir ganska tjocka så delar man dem på mitten när man äter dem

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman 3 dl mjölk och havregrynen, låt detta svälla i minst 1 timme
  2. Smula ner jästen i havregrynsblandningen
  3. Blanda 3 dl mjölk med oljan och värm detta till 37 grader.
  4. Blanda nu samman allt till en smidig deg och lät spänna av 5-10 minuter.
  5. Dela upp degen och gör runda bullar, låt dessa jäsa i ca 30 minuter, platta ut bullarna och låt jäsa upp lite till. Grädda i nedre delen av ugnen på 225 grader tills de fått fin färg (10-12 minuter).
  6. De är ganska tjocka så man delar dem på mitten när man äter dem

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • tommyradetun 15 september 2012

    Riktigt goda och otroligt mättande, gjorde en dubbel sats deg och delade upp till mor och syster min, vilka också gillade detta bröd otroligt mycket. Men nästa gång ska jag strö över lite flingsalt på brödet för att få lite mera sälta. Tack Mamma Scan =)

  • tasliya 7 september 2013

    Vilken bra recept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.