Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havregrynsbröd med morotsmarmelad och solrosfrön

(1 kommentar)  
  • Serverar: 24-50 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Ett underbart gott och saftigt långpannebröd som jag fick smaka hos min älskade dotter, som också gillar att baka liksom mamma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och riv morötterna fint. Smula jästen i en bunke/köksmaskin. Värm vattnet fingervarmt, och rör ut jästen. Tillsätt olja, salt, solrosfrön, morotsmarmelad och de finrivna morötterna. Blanda de torra ingredienserna och häll i bunken/köksmaskinen. Kör/arbeta degen några minuter tills den släpper i kanterna, den ska vara ganska lös. Pensla en bunke med lite olja, det är då lättare att ’hälla’ ut degen i långpannan. Låt jäsa i bunken ca 45 min.
  2. Smörj en långpanna och ’häll’ i degen, platta ut den till en kaka med mjölade händer. Gör ett rutmönster med en degskrapa, ca 24 rutor. Låt jäsa i 30 minuter. Sätt under tiden ugnen på 225 grader. Om du vill, pensla brödet med ljummet vatten och strö på lite solrosfrön eller lite rågmjöl. Grädda brödet i mitten av ugnen, i ungefär 20 minuter. Låt brödet svalna på galler.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • 1951 10 januari 2015

    Har bakat dessa havrerutor flera gånger såå goda och lätta o göra.Byter ut marmeladen mot lite sirap eller honung

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.