Ett nyttigt och jättegott frukostbröd. Blir ca 13-15 bullar
Instruktioner
- Lös upp jäst i 37-gradit vatten.
Tillsätt avsvalnad fiberhavregrynsgröt (2 dl fiberhavregryn med 4 dl vatten) och blanda väl.
Tillsätt salt, lättfil och dinkelmjöl. Blanda.
Rör sist ner vetemjölet tills degen är fast men lite klistrig i konsistensen.
Låt degen jäsa 6-8 timmar i kylskåp, gärna över natten i en stor skål täckt med platsfolie.
- Forma bullar med 2 st skedar då degen är för kladdig för att ta i med händerna!
Låt dem därefter jäsa på smord plåt eller plåt med bakplåtspapper i 15 min.
- Sätt i småbröden i kall ugn och ställ på 225 grader.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Publicerat den
27 juli 2010
Kommentarer
Skriv kommentar
Mmm! Jättegoda bröd! Ska definitivt göra igen och då några fler, de gick åt väldigt snabbt ;)
Tack vad roligt att höra