Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havregrynsbullar

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Ett nyttigt och jättegott frukostbröd. Blir ca 13-15 bullar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jäst i 37-gradit vatten. Tillsätt avsvalnad fiberhavregrynsgröt (2 dl fiberhavregryn med 4 dl vatten) och blanda väl. Tillsätt salt, lättfil och dinkelmjöl. Blanda. Rör sist ner vetemjölet tills degen är fast men lite klistrig i konsistensen. Låt degen jäsa 6-8 timmar i kylskåp, gärna över natten i en stor skål täckt med platsfolie.
  2. Forma bullar med 2 st skedar då degen är för kladdig för att ta i med händerna! Låt dem därefter jäsa på smord plåt eller plåt med bakplåtspapper i 15 min.
  3. Sätt i småbröden i kall ugn och ställ på 225 grader. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Kommentarer (2)

  • muppet 31 oktober 2010

    Mmm! Jättegoda bröd! Ska definitivt göra igen och då några fler, de gick åt väldigt snabbt ;)

  • mubu 31 oktober 2010

    Tack vad roligt att höra

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.