Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frallor bakade på havregrynsgröt

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Goda, snabbbakade frallor med havregrynsgröten som blev över från frukost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Om gröten är varm lägger du i smöret och rör tills det smält. Annars smälter du smöret och häller i gröten.
  2. Blanda i vattnet (mjölken), sockret och saltet. landa jästen i lite av mjölet.Rör nu i jäst/mjölblandningen och tillsätt sedan lite mjöl i taget och rör kraftigt tills mjölet är slut. Degen ska nu vara lös och klabbig. Jäs degen i 1 timme
  3. Sätt ugnen på 250 grader. Nu strör du ut 2 dl mjöl på ett bakbord, klickar ut degen med en träslev (stor plastslev) och lägger sedan på en bakplåtspappersklädd plåt. Jäs i 30 minuter till och grädda sedan frallorna 10-12 minuter eller tills undersidan fått lite gyllengul färg.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bryggarn1 4 januari 2010

    Kanongott bröd! Dock ifrågasätter jag om man verkligen behöver två påsar jäst? Men men. Supergott och enkelt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.