- Serverar: 20 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Goda, snabbbakade frallor med havregrynsgröten som blev över från frukost.
Instruktioner
- Om gröten är varm lägger du i smöret och rör tills det smält. Annars smälter du smöret och häller i gröten.
- Blanda i vattnet (mjölken), sockret och saltet. landa jästen i lite av mjölet.Rör nu i jäst/mjölblandningen och tillsätt sedan lite mjöl i taget och rör kraftigt tills mjölet är slut. Degen ska nu vara lös och klabbig.
Jäs degen i 1 timme
- Sätt ugnen på 250 grader.
Nu strör du ut 2 dl mjöl på ett bakbord, klickar ut degen med en träslev (stor plastslev) och lägger sedan på en bakplåtspappersklädd plåt.
Jäs i 30 minuter till och grädda sedan frallorna 10-12 minuter eller tills undersidan fått lite gyllengul färg.
Publicerat den
25 juni 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Kanongott bröd! Dock ifrågasätter jag om man verkligen behöver två påsar jäst? Men men. Supergott och enkelt.