Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havregrynskaka med äpplen i långpanna

 
  • Serverar: 20-30 portioner
Skriv ut

En lite annorlunda äppelkaka, men god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen och rör om väl.
  2. Blanda mjöl och bakpulver. Smula sönder havregrynen och blanda ner dem.
  3. Häll mjölblandningen i äggsmeten och rör till sist ner grädden och mandeln eller nötterna.
  4. Skala och skär äpplena i klyftor.
  5. Häll smeten i en smord och bröad långpanna 35 x 40 cm. Lägg på äppelklyftorna i ett vackert mönster.
  6. Grädda kakan i ugn vid 175-200° (den högre temperaturen mot slutet av gräddningstiden ) i ca 45 min. Kakan ska få fin färg, vara genomgräddad men ändå saftig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.