Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havregrynslimpor

(55 kommentarer)  
Havregrynslimpor Havregrynslimpor Havregrynslimpor Havregrynslimpor
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

Matbröd med mycket fiberhavregryn. Saftiga med nyttiga fibrer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka gröten. Gryn, vatten och salt.
  2. Blanda kallt vatten, fett, sirap, krydda/or och salt i degbunken. Blanda ner den heta gröten och rör väl. Låt svalna till 37 grader och smula ner jästen. Tillsätt det mesta av mjölet (spara lite till utbaket) och arbeta ordentligt ca 5 min med maskin eller 10 min för hand.
  3. Låt jäsa 30 min övertäckt.
  4. Knåda lätt och dela i 4 delar. Forma till små limpor.
  5. Skåra någon om du vill med kniven men vänd då de/dessa i mjöl så blir det snyggt.
  6. Lägg på plåten och låt jäsa 40 min.
  7. Pensla med vatten (de som INTE är skårade) när de jäst färdigt och garnera om du vill med havregryn eller pensla med ägg så sitter grynen bättre.
  8. Grädda på 200 grader i 30-40 min.
  9. Låt svalna på galler under duk.

Liknande recept

Kommentarer (55)

  • MrsG 18 juni 2008

    Wow, vilket gott bröd, det blev kanon! Tack! Maria

  • Guber 19 juni 2008

    Mmmm...... mycket gott bröd tyckte hela familjen, särskilt Max 3år. Tack!Guber

  • Bibimbap 25 juni 2008

    jättegott bröd och mina små åt som bara den Ska jag göra fler gånger

  • indra 5 augusti 2008

    Mycket gott bröd. Mina barnbarn älskade det. Kommer att baka det snart igen.

  • leno 6 augusti 2008

    Åh, vilket gott bröd! Det var första gången jag bakade matbröd och det gjorde succé här hemma :) Tack! //Lena

  • simbus 9 augusti 2008

    Gott bröd som uppskattades här hemma :)

  • compe 15 augusti 2008

    jättegott bröd och lätt att få ihop detta kommer jag göra många gånger har gjort detta i dag och alla tyckte det var gott.så det blir nog snart till att göra mer

  • dalbrech 18 augusti 2008

    Instämmer med alla tidigare inlägg. Tack så väldigt mycket för receptet. H. Daniel

  • Angel-61 25 augusti 2008

    Mycket gott och saftigt. Rekommenderas. Jag tillsatte 6 msk krossat linfrö också.

  • kattis63 14 september 2008

    Hej! Du får en femma till av mig i kväll. Jättegott bröd! Tack o ha det bra. Kram/ Katarina

  • molina 1 december 2008

    Gud vilka goda brödrecept du har i din kokbok man blir så sugen på o baka men vet inte vilken av dom man ska pröva..tror jag prövar detta bröd imorn=)..tack för goda recept!

  • h1978n 19 januari 2009

    mycket gott och luftigt bröd. Funderar på att kanske göra de med en del grahamsmjöl nästa gång. Tycker de är lite tråkigt med bara vetemjöl. Men allt som allt ett underbart gott bröd. tack så mycket

  • holeva 25 januari 2009

    Precis som ett bra recept ska vara. Enkelt, snabbt och gott. Det här kommer jag att göra flera gånger.

  • michaelarehn 26 januari 2009

    Detta brödet blev riktigt gott! Kommer göra det många gånger :)

  • miasvante 29 januari 2009

    Gott bröd,kommer säkert att bakas igen!! Tack för receptet.

  • kvissel 31 januari 2009

    Ett mycket gott enkelt bröd Kommer altid att finnas hemma,antingen i frysen eller i brödburken

  • morsan123 1 februari 2009

    Gott och enkelt bröd, jag bakade ut till fyra avlånga limpor och det gick utmärkt. Kommer att göra dessa flera gånger. MVH morsan113

  • evagus2 1 februari 2009

    Väldigt gott bröd som uppskattades av hela familjen. Detta kommer jag att göra fler gånger.

  • smultronkyss 1 februari 2009

    jättegott bröd och ganska smidigt att baka.

  • Evia 2 februari 2009

    Mycket gott bröd. Kommer att baka det fler gånger.

  • valero 2 februari 2009

    Mycket gott o enkelt bröd.Blev 4 rejäla kakor oxå,kommer att bakas fler ggr.Tack för det.!!

  • valero 2 februari 2009

    Mycket gott o enkelt bröd.Blev 4 rejäla kakor oxå,kommer att bakas fler ggr.Tack för det.!!

  • cnordb 6 februari 2009

    Det var väldigt gott och saftigt. Har bakat det två gånger denna veckan och det går åt som smör i solsken. Tack!

  • MrsNetis 10 februari 2009

    Mycket gott och populärt matbröd! Det gör vi om

  • kinhag01 15 februari 2009

    Tack för receptet! Lättgjort och gott. Hade inte några brödkryddor hemma men det blev bra ändå. Kommer att prova med kryddor nästa gång, för jag kommer absolut att baka detta bröd igen.

  • lisbethv 18 februari 2009

    Kanongott saftigt perfekt smaskens full pott

  • LEDIVO 22 februari 2009

    Mycket gott och lättbakat bröd. Eftersom vi inte gillar brödkryddor använde vi så klart inte det. Fiberhavregryn fanns inte hemma så det fick bli vanliga. När jag däremot bakar det nästa gång ska jag prova med det. TACK för ett bra recept - Du fick högsta betyg 5. //KAROLO

  • magi69 22 februari 2009

    Väldigt gott bröd. Hade vanligt vetemjöl och honung istället för sirap men det gick bra det med. Använde också hela fänkål och anisfrön + lite loppfrö (nyttigt). Gjorde 4 avlånga limpor och de höll på att jäsa utanför plåten så nästa gång blir det på 2 plåtar!

  • EMS69 7 april 2009

    Hej! Tack för ett jätte gott havrebröd, bakade det häromdagen fick full pott av alla i familjen. Håller sig saftigt länge, det kommer vi att baka igen.

  • Taran25 3 juni 2009

    Tack för ett supergott matbrödsrecept =)

  • Tiol 22 juni 2009

    Vilket TOPPENSMARRIGT & GOTT matbröd. Detta skall jag verkligen göra om. Det verkar jag inte vara ensam om, ( många andra som gillar det också) och så blev det ju så många delar utav detta goda brödet. Ett stort MVG vill jag ge dej, absolut högsta TOPP betyg. Kram.........TINA

  • LillaJa 7 juli 2009

    Ett perfekt recept, högsta betyg av mig 5 poäng. Brödet blev gott och var lättbakat. Mvh Gittan

  • Tiol 6 augusti 2009

    Detta bröd har jag nu bakat flera ggr, och det är lika poppis här hemma vid varje tillfälle. Jag får också berätta om detta recept när vi har gäster. Jag har bakat både med vanligt vetemjöl och specialvete , och detta sistnämnda gör ju att brödet blir saftigare och högre. Men det funkar att baka på båda två. Återigen TACK för ett toppengott och superbra recept. Tack från Tina

  • jimboz 22 augusti 2009

    Ibland så har man inte så mycket deg hemma :) Gjorde 2 och halva receptet.....Köpte brödkryddor...En halv matsked det räcker för ett vitt bröd ...Resultatet finns på bilden ! Super tack till Cina78 du får en stor kram ....................................................................

  • annica99 16 september 2009

    Jag gjorde utan kryddor mycket gott bröd ändå. Hade ugnen på 200 gr fast med varm luften på inte att rekomendera, hade tendens till att bränna bröden så jag fick sänka värmen till 175gr och köra den sista halven av tiden utan varmluft. Kommer att göras många gånger till tack för ett gott recept ;)

  • BrittenH 23 september 2009

    Tack för ett gott bröd. Spetsade med en dl rågkross i "gröten". Tycker den angivna mängden mjöl var i minsta laget men jag hade kanske mätt fel på vätskan.

  • bofink35 13 oktober 2009

    Jätte gott och saftigt bröd. Men kladdigt att baka ut.

  • pennypenny 9 november 2009

    Enkelt och gott! Väldigt saftigt bröd som håller sig fräscht i flera dagar. Äntligen ett bröd som mina kräsna barn gillar. Har bakat det flera gånger och även fått barnen att våga expremintera. Har garnerat med olika sorters frön, tänkte försöka stoppa i lite från i degen nästa gång. Pumpakärnor var jättegott. Barnens val till halloween.

  • ekebomia 16 november 2009

    Fantastiskt gott bröd! Jag har bakat med gröten och resten dinkelmjöl, blev precis lika gott!

  • cissi11 5 februari 2010

    Jättegott saftigt, fluffigt bröd! Tips om man har ont om tid, är att köra "amerikanska varianten"; dvs baka ut direkt och bara jäsa en gång. Funkar jättebra!

  • Tine 6 februari 2010

    Havregrynslimpor blev ett favoritrecept för mej, Tack snälla ! :)

  • mmr 6 februari 2010

    Hej Har bakat detta bröd flera gånger och det är hur gott som. har använt vanligt havergryn och har en dl rågmjöl som komplent till fiber tappet

  • mulle640 7 februari 2010

    Första gången jag bakade detta bröd och absolut inte den sista =) familjens nya favoritbröd

  • milllan 14 februari 2010

    Supergoda, lätta & fluffiga bröd. Jag bytte ut ca 7-8 dl vetemjöl till grovt dinkelmjöl & det vart oxå gott! Alla i familjen gillade brödet så detta kommer att bakas fler gånger

  • martinaramberg 15 februari 2010

    kanon gott bröd. det har blivit en av våra favoriter:)

  • mmmamamia 13 april 2010

    Lättbakat och gott! Jag blandade i hälften rågsikt och hälften vetemjöl. Det blev också bra!

  • EidAn01 14 juni 2010

    4 bröd personer. haha=D kände mig bara tvungen att kommentera det... Brödet blev supergott hursomhelst!

  • Larsken6 2 december 2010

    Kanongott och saftigt !! Det här blir en favorit.

  • sandrisen1 9 februari 2011

    Tack för detta recepet! Min son på 4 år älskade brödet...och det säger inte lite! Tack tack!

  • cutelillamygirl 27 mars 2011

    Mitt och dotterns favoritbröd.:-) Ett stort pluss för att det är enkelt att göra. Vi ger 5 poäng för det här goda brödet.

  • pihal 12 september 2011

    Underbart goda bröd, jag har haft en ugn som inte varit så bra på länge så det jag har bakat har inte blivit så bra. Men med nyinköpt spis och nya recept så kommer jag att baka mer. Och detta recept kommer definitivt att användas fler gånger. Tack för att du la ut ditt recpet. Betyg 5 för att det var så lätt att baka och för smaken.

  • barabbas 5 april 2012

    Hej har bakat dessa bröd nu till påsk och de blev så lyckade alla tyckte om dem hälften är redan uppätna.så jag ger 5 poäng. Tack för receptet. mvh. Berit.

  • barabbas 5 april 2012

    jag glömde klicka på 5-an. men nu är det gjort.

  • monicadanell 23 april 2012

    Vilket super gott bröd kommer att baka dom igen 5 poäng

  • omscan 17 juni 2012

    men vilket trevligt bröd gott och fint vart det

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.