Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havrekakor med chokladbitar

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Havre och choklad. MUMS!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll smör och socker i en skål och vispa blandningen lätt och luftig. Vispa i ägget och tillsätt därefter havregyn, mjölk och vaniljextrakt. Vispa tills smeten är väl blandad. Sikta mjöl, kakaopulver och bakpulver i kaksmeten och blanda. Rör ner chokladbitarna.
  2. Lägg ut matskedar av kaksmeten på 2 bakplåtskläddaplåtar och platta till smeten lite med en gaffel. Grädda i 180 grader i 15 minuter eller tills kakorna höjt sig lite och är fasta. Låt dem ligga och svalna på plåtarna i 2 minuter och lyft sedan över dem till ett galler för att svalna.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • tina85 21 februari 2009

    Mums. Enkla och goda kakor.

  • monica78 5 augusti 2009

    Supergoda!!!! Fast jag hade bara 175g ljus blockchoklad som jag grovhackade och hade i. Och så tog jag vanligt strösocker. Gick kanon ändå.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.