Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havrekakor med ingefära

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20-30 portioner
Skriv ut

Lite lantligt och rustikt kakrecept med en massa goda smaker, ingefära, valnötter och havre.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa smör och farinsocker fluffigt med elvisp, tillsätt ägget och vaniljsockret, vispa lite till.
  2. Blanda i en annan skål vetemjöl, salt, bakpulver och ingefära, rör ner i skålen med smörsockerblandningen, tillsätt havregryn och de hackade valnötterna och rör om så att allting blandas.
  3. Rulla degen till en boll och platta ut den till en tjock platta, svep in i plastfolie och lägg in i kylen en timme. Sätt ugnen på 175 g.
  4. Rulla knappt pingisbollsstora bollar av degen och placera på bakplåtspappersklädd plåt, ett antal centimetrar från varandra, tryck ut bollarna till runda kakor och strö eventuellt över lite råsocker.
  5. Grädda 15-20 minuter tills kakorna är gyllene i färgen. Låt svalna en stund på plåten innan de flyttas över till galler för att svalna helt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • anna_jyre 30 januari 2011

    Låter snarrigt! Ser fram emot att testa =) Tack för receptet. Ha en fin dag! Hälsningar Anna

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.