Lite lantligt och rustikt kakrecept med en massa goda smaker, ingefära, valnötter och havre.
Instruktioner
- Vispa smör och farinsocker fluffigt med elvisp, tillsätt ägget och vaniljsockret, vispa lite till.
- Blanda i en annan skål vetemjöl, salt, bakpulver och ingefära, rör ner i skålen med smörsockerblandningen, tillsätt havregryn och de hackade valnötterna och rör om så att allting blandas.
- Rulla degen till en boll och platta ut den till en tjock platta, svep in i plastfolie och lägg in i kylen en timme.
Sätt ugnen på 175 g.
- Rulla knappt pingisbollsstora bollar av degen och placera på bakplåtspappersklädd plåt, ett antal centimetrar från varandra, tryck ut bollarna till runda kakor och strö eventuellt över lite råsocker.
- Grädda 15-20 minuter tills kakorna är gyllene i färgen.
Låt svalna en stund på plåten innan de flyttas över till galler för att svalna helt.
Publicerat den
4 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Låter snarrigt! Ser fram emot att testa =) Tack för receptet. Ha en fin dag! Hälsningar Anna