Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havrekakor med vit choklad och tranbär - Cranberry white chocolate oatmeal cookies

 
Skriv ut

Havrekakor är ju klassiska, det här receptet tar nu dessa klassiker "to the next level" - vit choklad och tranbär gör dem till fantastiska havrekakor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175 grader.
  2. Lägg tranbären i en skål med apelsinjuice för att mjukna, ca 30 minuter.
  3. Rör ihop smör och farinsocker i en stor skål så att det blir mjukt och smidigt. Rör i äggen ett i taget.
  4. Blanda havregryn, mjöl, bikarbonat, bakpulver och salt. Rör ner i blandningen.
  5. Häll av juicen från tranbären. Rör ner tranbären i smeten tillsammans med chokladen. OBS: Se till att inte röra i smeten för mycket, då kan kakorna bli hårda.
  6. Klicka ut kakorna med hjälp av en sked på en bakplåt med bakplåtspapper.
  7. Grädda i 10-12 minuter ugnen.
  8. Låt kakorna svalna på bakplåten i 5 minuter innan du lägger dem på ett bakgaller.
  9. Utmärkta kakor att frysa in.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.