Havrekakor är ju klassiska, det här receptet tar nu dessa klassiker "to the next level" - vit choklad och tranbär gör dem till fantastiska havrekakor.
Instruktioner
- Ugn 175 grader.
- Lägg tranbären i en skål med apelsinjuice för att mjukna, ca 30 minuter.
- Rör ihop smör och farinsocker i en stor skål så att det blir mjukt och smidigt. Rör i äggen ett i taget.
- Blanda havregryn, mjöl, bikarbonat, bakpulver och salt.
Rör ner i blandningen.
- Häll av juicen från tranbären.
Rör ner tranbären i smeten tillsammans med chokladen.
OBS: Se till att inte röra i smeten för mycket, då kan kakorna bli hårda.
- Klicka ut kakorna med hjälp av en sked på en bakplåt med bakplåtspapper.
- Grädda i 10-12 minuter ugnen.
- Låt kakorna svalna på bakplåten i 5 minuter innan du lägger dem på ett bakgaller.
- Utmärkta kakor att frysa in.
Publicerat den
12 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar