Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havrekex glutenfria

(3 kommentarer)  
Skriv ut

Min mormor gjorde alltid dessa kex till julen, otroligt goda med smör och ost eller varför inte fatost? Får endast bakas tidigast 1 december :)

Ingredienser

Instruktioner

Låt havregryn och mjölk svälla under natten. Blanda i övriga ingredienser, kavla ut och grädda i 200 grader tills kexen har fått lite färg. Jag gillar kexen lite tjockare då blir dom lite "segare", vill man ha kexen sprödare kavlar man dom tunt. Kexen ska vara rätt stora, jag brukar göra dom ca 7-8 cm i diameter.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • aattaa 23 februari 2010

    tack för receptet på glutenfria kex, har bakat dom idag blev jättebra. En fyra från mej.

  • pernillalund 28 januari 2013

    hej kan man göra kexen utan mjölk ?

  • Kerstin Landell 10 januari 2018

    Jag halverade det söta och använder sötströ eftersom jag är diabetiker, men degen blev alldeles för torr och smulig. Satte till mer smält smör och mjölk i efterskott för att kunna få ihop den. Ska det inte vara mindre havregryn? När jag väl fick till dem blev de väldigt goda.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.