Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havrekex

 
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jättegoda inte heller så söta kex, passar till de mesta

Ingredienser

Instruktioner

Smält margarin och blanda i mjölk och ta bort kastrullen från plattan. Blanda havregryn och havrekli i en bunke med degspadet. låt stå 15 minuter. Tillsätt vetemjöl, bakpulver, salt och socker, arbeta ihop smidigt. Dela degen i 2 delar och kavla ut degen tunt med slät kavel och sedan med kruskavel eller nagga den väl. Ta ut runda kex ca 7 cm i diameter, lägg kexen på bakpappersklädd plåt direkt. Placera plåten mitt i ugnen i 200 grader i 10 minuter, tills de fått gyllenbrun färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.