Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havrekex med choklad

 
Havrekex med choklad Havrekex med choklad
Skriv ut

Ha alltid en välfylld burk i beredskap hemma, för mellanmålet, eller för kaffestunden. Den går fort att baka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200°
  2. Sätt på ugnen. Smält fettet. tillsätt mjölken och värm tills den nästan kokar. Mätt upp havregrynen t en skål. Häll den heta blandningen över grynen rör om och låt stå tills det svalnat. Blanda mjöl, bakpulver, salt, och socker. Arbeta ihop det med de svällda grynen till en deg.
  3. Kavla ut den på mjölat bakbord, går lättast om man tar hälften i taget. Ta ut kakor med mått och lägg den på kalla plåtar, smorda eller med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 8 min. Låt kexen kallna på galler utan bakduk. Smält chokladen med olja i ett vattenbad eller mikro. Ringla den smälta chokladen över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.