Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havreknäckebröd

 
Skriv ut

Tunt, knaprigt glutenfritt knäckebröd med härlig smak av havre. Passar till frukost såväl till festligare tillfällen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa samman alla ingredienser till en slät deg, använd gärna en visp. Låt degen jäsa i en bunke övertäckt med plast i ca 1½ timme.
  2. Dela degen i 4 lika stora bitar, rulla dem runda. Kavla ut degen tunt på underlag mjölat med bovetemjöl till runda knäckebröd ca 25 cm i diameter. Använd helst en kruskavel.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Grädda knäckebröden direkt ett och ett, gärna på en hålplåt i ca 15 minuter. Låt bröden svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.