Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havremuffins med blåbär och mandel

(1 kommentar)  
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Lätta att göra och riktigt goda att mumsa på. Perfekt till frukosten, mellanmålet eller picknicken! Dessa kan man med fördel äta med smör, Philadelphiaost, eller marmelad. Eller varför inte som de är?! Man kan grädda dessa direkt i en smord och mjölad muffinsplåt eller i stora muffinsformar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke
  2. Värm upp vattnet till 37 grader. Häll ner vattnet med jästen och rör om tills jästen har löst upp.
  3. Tillsätt saltet, honungen, rapsoljan, havregrynen och dinkelmjölet.
  4. Arbeta ihop till en smidig deg, 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand.
  5. Rör ner blåbären och mandeln mot slutet.
  6. Låt jäsa under bakduk i 45 minuter, gärna på en varm plats.
  7. Ta upp och knåda degen på en mjölad arbetsbänk.
  8. Dela degen i 16 bollar. Lägg bollarna i en smord och mjölad muffinsplåt, alternativt i stora muffinsformar.
  9. Låt bollarna jäsa under bakduk i 30 minuter.
  10. Sätt ugnen på 225 grader.
  11. Hacka mandeln som ska vara till garneringen.
  12. Vispa upp ägget. Pensla bollarna med ägg och strö över den hackade mandeln.
  13. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.
  14. Ta ut och låt muffinsarna svalna av.
  15. Klart!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • IzumixD 27 maj 2012

    Provade att baka dom här och jag blev väldigt nöjd. Mycket bra recept förutom att det inte blev någon deg. Får du verkligen en deg för jag fick bara en smet. Men goda blev dom :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.