Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havrepaj med bär

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Mamma mia så god, hade glömt. Hittade receptet bland mina gamla godingar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Rosta nötterna i het stekpanna, se till så att de inte bränns. Lägg nötterna i en handduk och vik över. Gnid tills skalen lossnar. Hacka nötterna fint eller mal dom. Blanda havregryn, mjöl, socker och matfett och tillsätt nötterna. Låt degen vila i kylskåp minst en halvtimme.
  2. Klä en pajform med degen och förgrädda den i 200 grader ca 20 minuter. Gör en vaniljkräm, enklast av två påsar marzan och rör ned vispad grädde.
  3. När pajen kallnat breds vaniljkrämen ut och bären strös över. Detta görs strax innan servering annars mjuknar pajskalet. Ät och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.