Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havreplättar

 
Skriv ut

Kan serveras som dessert eller mellanmål. Blir ca 25 små plättar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stöt kardemummakärnorna och blanda med havregryn, vetemjöl, socker eller sötningsmedel.
  2. Vispa upp äggen och rör samman med filmjölken, fettet och de torra ingredienserna. Låt smeten stå ett tag.
  3. Värm plättjärnet och pensla med fett innan du börjar gräddningen.
  4. Rör om i smeten mellan varje lagg och beräkna en matsked smet till varje plätt. Servera som dessert eller mellanmål med äppelmos eller gräddfil med rårivet äpple och lingon .

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.