Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havreplättar

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jag brukar göra havreplättar. Barnen älskar dem. Och det bästa är att man kan göra smeten i förväg, så det bara är att börja steka när man kommer hem från jobbet. Det blir godast om smeten får stå, jag brukar göra den kvällen innan.

Ingredienser

Instruktioner

Vispa ihop äggen och mjölken först. Blanda sedan i de övriga ingredienserna. Ett tipsär att vispa med en mixer eller i en matberedare med knivarna så att havregrynen går sönder, då håller plättarna/pannkakan ihop bättre vid gräddningen. Sedan är det bara att grädda plättar eller pannkakor. Man kan gör i ordning detta i förväg så att havregrynen får svälla lite innan man gräddar så blir det mycket godare. Serveras med sylt. Man kan även ha grädde eller vaniljglass till.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Lilljeppe 26 oktober 2007

    Barnen älskade dem, lite för sött för mig.

  • hpson 19 mars 2010

    Gillar plättar. Ska bli spännande att testa med havregryn. Låter gott. Tack!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.