Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havrerutor i långpanna

(9 kommentarer)  
  • Serverar: 16-18 portioner
Skriv ut

Lättbakat och smidigt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt havregrynen svälla ett par timmar eller över natten i lite av mjölken.
  2. Smält smöret och häll det i havregrynsblandningen. Lös upp jästen i lite av den ljumma mjölken. Tillsätt vit sirap, salt och nästan allt vetemjöl. Spara lite av mjölet till utbakningen. Arbeta degen smidig och låt den jäsa i ca 30 minuter.
  3. Ta upp degen och knåda den med resten av mjölet. Kavla ut degen till en rektangulär platta lika stor som långpannan. Lägg över degen på bakplåtspappret i långpannan.
  4. Skär rutor med en degskrapa och nagga degen med en brödnagg eller gaffel. Låt jäsa i 30 minuter under bakduk.
  5. Grädda i mitten av ugnen, ca 20 minuter tills brödet fått fin färg. Bryt isär rutorna och låt dem svalna på bakgaller under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (9)

  • Lena 29 maj 2008

    Dessa var kanon goda och dessutom porösa. Tack för receptet mvh Lena

  • stulle 11 september 2009

    jättegott!!! och jättelätt. Blir absolut att baka fler ggr:)

  • LEDIVO 4 oktober 2009

    Mycket goda, lättbakade och kommer bakas fler gånger, så betyget blir fem. Jag drog ner första jäsningen till ca 20 minuter och det hade ingen som helst betydelse. De blev som Lena skriver porösa. //KAROLO

  • lillawe 15 oktober 2009

    Jättegoda och lättbakat! Kan nog tycka att det blev lite för mycket i en långpanna, nästa gång delar jag degen och gör i två långpannor.

  • lena4 8 juli 2010

    Lättbakade och goda. Men blev smuliga tyckte jag. Vet inte om jag gjorde nåt fel. Tyckte oxå att det blev mycke deg för en långpanna. Blir två nästa gång. Betyget 4 Lena

  • Pakkemakke 13 augusti 2011

    Andra satsen är igång. Detta var ett superrecept. Inte smuligt alls, bara saftigt gott. Fördelen med rutor är att man kan plocka fram ur frysen exakt det som behövs för dagena. Inget gammalt smuligt bröd på bänken :)

  • sarasimon 20 december 2012

    TACK, ett mycket bra recept! Kommer göras fler gånger då det hade en strykande åtgång och var dessutom enkelt att göra!

  • sarasimon 8 januari 2013

    Goda och lätt bakade. Tack för ett jätte bra recept! Har bakat dessa ett flertal gånger med strykande åtgång.

  • mammis 16 augusti 2013

    Faaantastiskt gott bröd.....sonen gjorde tummen upp och dottern jublade :) Kommer att göras många gånger :) Körde havregryn och mjölk i micron en stund...det gick lika bra

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.