Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havrerutor med citronkräm

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Rutor med härligt frisk citronkräm på havrebotten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med citronkrämen. Riv skalet från citronen och pressa ur saften. Blanda alla ingredienser utom äggen i en kastrull. Koka upp och låt sedan sjuda under vispning 2-3 minuter. Ställ blandningen åt sidan och låt kallna.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Smält smöret och låt det svalna. Blanda havregryn, mjöl, farinsocker, vaniljsocker och bikarbonat. Tillsätt det avsvalnade smöret och arbeta ihop allt till en smulig deg.
  4. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna ca 25x35 cm. Tryck ut massan i formen. Grädda bottnen mitt i ugnen i 6-8 minuter.
  5. Vispa upp äggen och rör ner dem i citronkrämen.
  6. Fördela krämen över havrebottnen. Grädda kakan mitt i ugnen ytterligare ca 20 minuter, tills den stelnat. Låt kakan svalna innan du skär den i rutor med en vass kniv.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.