Rutor med härligt frisk citronkräm på havrebotten.
Instruktioner
- Börja med citronkrämen. Riv skalet från citronen och pressa ur saften. Blanda alla ingredienser utom äggen i en kastrull. Koka upp och låt sedan sjuda under vispning 2-3 minuter. Ställ blandningen åt sidan och låt kallna.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och låt det svalna. Blanda havregryn, mjöl, farinsocker, vaniljsocker och bikarbonat. Tillsätt det avsvalnade smöret och arbeta ihop allt till en smulig deg.
- Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna ca 25x35 cm. Tryck ut massan i formen. Grädda bottnen mitt i ugnen i 6-8 minuter.
- Vispa upp äggen och rör ner dem i citronkrämen.
- Fördela krämen över havrebottnen. Grädda kakan mitt i ugnen ytterligare ca 20 minuter, tills den stelnat. Låt kakan svalna innan du skär den i rutor med en vass kniv.
Publicerat den
19 mars 2013
Liknande recept
Skriv kommentar