Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havresmulpaj med vinbär.

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Har ni smakat vinbärspaj? Om inte ska ni ta chansen att göra det. Om ni inte har gott om bär kan man ta lite skivade äpplen i. Det går också bra att blanda både röda och svarta vinbär.

Ingredienser

Instruktioner

Repa bären. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg havregryn, vetemjöl och socker till smuldegen i en skål. Finfördela smöret däri med fingertopparna så allt blir en grynig massa. Blanda socker och potatismjöl och varva det med bären i en smord ugnssäker form. Fördela smuldegen över bären. Grädda pajen i mitten av ugnen tills den fått fin färg, ca 20 minuter. Servera pajen något avsvalnad med lite grädde. Den kan också serveras med vaniljsås eller halvtinad vaniljglass. OBS: Om du blandar äpple och vinbär kan du minska något på socker och potatismjöl!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Gunsan6 20 juli 2010

    Undrar om man skulle ha med havregryn och mjöl för smuldegen blev väldigt smörig?

  • Gunsan6 20 juli 2010

    Det skulle förstås stå mer och inte med.

  • Anderstam 26 juli 2014

    Äntligen ett gott recept där vi får användning för de röda vinbären, som normalt äts upp av fåglarna. Lägger in en bild på den nu uppätna smulpajen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.