Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havretårta med aprikoskräm

 
Skriv ut

Sockerfritt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200 grader.
  2. Smält margarin eller mät upp olja. Häll fettet över havregrynen i en bunke. Tillsätt vetemjöl, bakpulver, lättströ och mjölk. Rör om och smaksätt med någon droppe bittermandelarom.
  3. Dela degen i två delar och kavla ut dem till bottnar, 21 cm i diameter. Lägg bottnarna på bakplåtspapper och grädda i ca 15 minuter i mitten av ugnen i 200 c. Låt bottnarna svalna på galler.
  4. Öppna burken med aprikoser. Lägg 10 stycken i en sil och skölj dem med kallt vatten. Kör dem sedan till en puré i en mixer. Det blir 1 dl mos.
  5. Blanda mjölk, maizena, äggulan och lättströ i en kastrull. Värm blandningen under omrörning tills den nästan når kokpunkten och börjar tjockna. Dra kastrullen åt sidan och låt krämen svalna.
  6. Blötlägg gelatinbladet i 5 minuter i kallt vatten. Krama ur gelatinet och smält det i en kastrull över svag värme.
  7. Vispa äggvitan till ett fast skum. Blanda ner gelatinet, aprikosmoset och till sist äggviteskummet i den kalla krämen. Lägg den mellan bottnarna.
  8. Garnera med aprikorklyftor avspolade och blad av citronmeliss. Låt tårtan stå i kylen 2-3 timmar eller till nästa dag så blir inte bottnarna hårda.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.