Tekakor bakade med havregryn, rågsikt och vetemjöl.
Instruktioner
- Ugn 225°
- Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen och rör tills den lösts upp.
- Klicka i rumstempererat smör och tillsätt sirap, salt, havregryn, rågsikt och det mesta av vetemjölet.
Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant.
Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 12 bitar.
Rulla varje bit till en bulle som plattas ut till en tekaka.
Lägg tekakorna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
- Pensla tekakorna med vatten och strö på havregryn.
Grädda i ca 15 minuter.
- Lycka till!
Publicerat den
26 januari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack ros för dina underbara recept *Kramen* till dej på alla Hjärtansdag
Tusen tack för kanon recept på dessa tekakor, mycket uppskattat här hemma så du får en femma för dessa goda tekakor Kram till eig på allahjärtans dag Mvh Lena
Jag har samma recept och ibland när jag inte har tid eller lust att baka ut som tekakor så slår jag ut degen på bakpappersklädd långpanna och skär rutor. Jäser och gräddar som tekakor.
Underbart goda tekakor och lättbakade, jag kommer absolut att baka dessa igen. Tackar för ett gott recept och önskar en Glad Påsk. Lena
Oj oj oj så smarriga! Bakat dem säkert tre gånger de senaste veckorna, i olika stora satser. Väldigt poppis här hemma! Idag laborerar jag med valnötter i och inga havregryn ovanpå - de verkar också bli godkända! :) Jättebra recept, TACK!
Oj kalas goda tekakor dom är nyttiga också och dessutom lätt bakade kommer att göra dom till min favorit 5p monica
Ska baka dessa idag och bjuda på till middagen! Blir säkert jätte goda :D
goda!! kommer att göra dessa fler gånger.