Läcker och god vegetarisk allt-i-ett gratäng. Perfekt när tiden är knapp och man ändå vill äta lyxigt!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Potatismos:
Skär potatisen i mindre bitar utan att skala den. Koka på svag värme i ca 15 minuter eller tills den är mjuk. Häll av vattnet. Mosa potatisen med en potatisstöt eller vispa sönder med en elvisp. Blanda ner smör, grädde, vatten, salt och vitpeppar. Rör ihop till ett smidigt mos.
- Sås:
Skär den gula löken i stora klyftor. Fräs i rapsoljan tills den mjuknar. Strö över vetemjölet och vispa ner vatten, grädde och grönsaksbuljong. Låt koka upp under omrörning. När såsen har tjocknat kryddar du med dill, persilja, citronsaft och vitpeppar. Dra kastrullen från plattan och vänd ner tångkaviaren.
- Skiva den rökta tofun. Häll lite sås i botten på en gratängform. Fördela tofun över såsen. Klicka eller spritsa ut potatismoset längs kanten på ugnsformen, hela vägen runt. Häll sedan på såsen över tofun och ställ in i ugnen i 20 minuter. Såsen ska börja bubbla och potatismoset fått gyllenbrun yta.
- Servera gärna gratängen med kokt broccoli och blomkål.
Publicerat den
29 januari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar