Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med havtornsgelè och rårörda hjortron

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ej prövat, men håll med om att efterrätten ser frestande god ut.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa kexen och blanda med smör till en deg.
  2. Skrapa ut märgen från vaniljstängerna och rör detta med sockret som blandas med färskosten. Fyll en bakelseform med 1/4 av degen och fyll på med 2/4 färskost.
  3. Tillsätt ca 2 dl vatten till havtornsbären, låt koka så att man kan sila av saften. Tillsätt 2 msk florsocker och de upplösta gelatinbladen under omrörning. Låt saften svalna och toppa cheescaken, enligt bilden.
  4. Rör samman solmogna hjortron med ca 1 dl florsocker och servera dessa som tillbehör.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lillida 23 augusti 2011

    Har provat denna och den är super god :D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.