Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havtornsbröd med råg- och grahamsmjöl

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Saftig och gott bröd fullt med nyttigheter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Lös upp den med det fingervarma vattnet. Tillsätt de övriga ingredienserna och arbeta degen smidig. Täck bunken med plastfolie och låt degen jäsa under bakduk i 45 minuter.
  2. Sätt ugnen på 180 grader.
  3. Smöra och bröa en bakform, ca 2 liter, med rågflingor. Häll i smeten och toppa med lite grahamsmjöl och rågflingor. Låt brödet jäsa under bakduk i ytterligare 30 minuter.
  4. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 60 minuter. Låt det svalna på ett galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.