Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havtornsmarmelad

(3 kommentarer)  
Skriv ut

Härligt orange.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka bär och vatten i 5 minuter och passera sedan bären.
  2. Pektinet blandas med lite socker och rörs ner i bärmassan. Koka i två minuter. Rör därefter ner resten av sockret och koka i fem minuter till.
  3. Häll sylten på uppvärmda burkar.
  4. Passar som pålägg, tillbehör till grönmögelost och getost eller kan ringlas över vaniljglass.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • imjoh 5 september 2011

    Fick min första skörd i år, 2 L bär, använde detta recept, supergod.

  • MiaPia66 11 september 2011

    Jag använde flytande Pektin och då var 1 tsk ALLDELES för lite. Jag antar att en tesked Pektin i detta recept innebär någon annan form av Pektin, förmodligen i pulverform...

  • cambergl 13 september 2011

    Åh va gott det här är! Har just gjort min första havtornsmarmelad :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.