Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havtornspannacotta med fruktsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Havtornsjuicen ger smak åt både pannacotta och gelé. Ta ett enda av det här bäret och du har fått i dig mer c-vitamin än vad som finns i en hel apelsin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pannacotta: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Dela och skrapa fröna ur vaniljstången. Koka upp grädden med vaniljfrön och vaniljstång, havtornsjuice och socker.
  2. Ta kastrullen från värmen. Lyft upp gelatinet och smält det i grädden under omrörning. Ta bort vaniljstången. Häll upp pannacottan i serveringsglas och ställ kallt i kylskåpet för att stelna, ca 2 timmar.
  3. Gelé: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Koka upp vatten, havtornsjuice och socker. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i blandningen. Låt gelén kallna tills det blivit trögflytande. Häll gelén över pannacottan och låt stå kallt till servering.
  4. Servera med frukt i en skål bredvid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.