Havtornsjuicen ger smak åt både pannacotta och gelé.
Ta ett enda av det här bäret och du har fått i dig mer c-vitamin än vad som finns i en hel apelsin.
Instruktioner
- Pannacotta:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Dela och skrapa fröna ur vaniljstången. Koka upp grädden med vaniljfrön och vaniljstång, havtornsjuice och socker.
- Ta kastrullen från värmen. Lyft upp gelatinet och smält det i grädden under omrörning. Ta bort vaniljstången. Häll upp pannacottan i serveringsglas och ställ kallt i kylskåpet för att stelna, ca 2 timmar.
- Gelé:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Koka upp vatten, havtornsjuice och socker. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i blandningen. Låt gelén kallna tills det blivit trögflytande. Häll gelén över pannacottan och låt stå kallt till servering.
- Servera med frukt i en skål bredvid.
Publicerat den
16 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar