Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havtornsparfait med chili och apelsinsalsa.

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

God dessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Havtornsparfait: vispa äggulorna och florsockret pösigt. Vispa grädden. Vänd grädden och saften i äggsmeten. Häll parfaitsmeten i en form. Täck formen och sätt den i frysen ca 4 timmar.
  2. Apelsin och chilisalsa: mät upp sirapen och vattnet i en liten kastrull och koka ihop till en simmig konsistens, 3-4 minuter. Låt svalna. Tvätta apelsinerna. Skala apelsinerna med en kniv så att inget av det vita finns kvar. Skär i små bitar och lägg i en skål. Häll över sockerlagen. Ställ salsan kallt ca 1 timme. Dela, kärna ur och finhacka pepparfrukterna, blanda ner det i salsan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.