Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havtornssill med chili och koriander

 
Havtornssill med chili och koriander Havtornssill med chili och koriander
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Första dagen är den tagit smak av havtornen, men andra dagen har den istället tagit smak av chilin. Min dotter lade in den igår, hon bjöd på stort hemlagat julbord. Sillen håller sej fint i kylskåpet i minst 2 veckor. Havtornssill har en annorlunda men god smak. Var inte rädd för att lägga in sill med havtorn, dessutom är havtorn otroligt nyttigt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka en lag på ättika, socker och vatten. Låt svalna.
  2. Skala citronen med en potatisskalare så endast det gula kommer med.
  3. Lägg sill, havtorn, chili, koriander och citronskal i en ren glasburk och sätt på ett tättslutande lock. Låt dra i kylen i 1-2 dygn.
  4. Servera gärna med citron och extra färsk koriander.
  5. Tips: Sillen håller sej i kylskåpet minst i 2 veckor.
  6. Räcker till 4 port eller 8 bufféportioner.
  7. En spännande och mycket nyttig sillinläggning!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.