Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havtornsskorpor

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Spröda skorpor fyllda med superbäret havtorn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 185 grader.
  2. Rosta mandeln i en torr och het stekpanna. Låt den svalna och hacka den i lagom stora bitar. Rör ihop smör, honung, ägg och havtorn i en bunke. Tillsätt mandel, dinkelsikt, mjöl, salt, vaniljsocker och bakpulver.
  3. Forma degen till 4 längder på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med uppvispat ägg och strö över lite finhackad mandel. Grädda längderna mitt i ugnen i 15-18 minuter. Låt dem svalna något och skär dem i sneda bitar, 2 cm breda.
  4. Sänk temperaturen till 50 grader och låt skorporna torka med snittytan uppåt tills de är torra. Låt dem svalna på ett galler. Förvara skorporna torrt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.