Festmat i vardagen
Instruktioner
- Koka upp lagom mängd vatten i en lagom stor gryta, lägg i köttbenet och låt koka upp. Skumma väl efter en stund innan resterande ingredienser läggs i.
- Efter ca 1 timme avsmakas kokvätskan. Den blir aldrig saltare än köttet, så detta avsmakar du genom att smaka på buljongen. Tillsätt mer salt eller vatten. Efter två timmars kokning är köttet klart och buljongen avsmakas en sista gång innan allt lämnas till avsvalning. Ställ i kylskåpet sedan det kallnat
- Nästa dag skrapas fettet bort från buljongytan. Lägget sköljs under vattenkranen innan det torkas väl. dra av svålen och grilljera som du gör med julskinkan. Serveras med kokt potatis och brun steksås.
- ----------------
- Av buljongen kokar du kålsoppa nästa dag. Kom ihåg att vitkål aldrig får koka mer än max 10 min.!
- Bilden visar en benfri Haxe.
Publicerat den
17 januari 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Det verkar vara gott. Jag ska prova det vid tillfälle.
Det här var gott. Blev en annorlunda smak när det var kinasoja i griljeringen. Jag hade potatismos till.
Helt perfekt men jag serverade Surkål och potatismos till och självklart senap! Mycket mat! Michael