Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Festmat i vardagen

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp lagom mängd vatten i en lagom stor gryta, lägg i köttbenet och låt koka upp. Skumma väl efter en stund innan resterande ingredienser läggs i.
  2. Efter ca 1 timme avsmakas kokvätskan. Den blir aldrig saltare än köttet, så detta avsmakar du genom att smaka på buljongen. Tillsätt mer salt eller vatten. Efter två timmars kokning är köttet klart och buljongen avsmakas en sista gång innan allt lämnas till avsvalning. Ställ i kylskåpet sedan det kallnat
  3. Nästa dag skrapas fettet bort från buljongytan. Lägget sköljs under vattenkranen innan det torkas väl. dra av svålen och grilljera som du gör med julskinkan. Serveras med kokt potatis och brun steksås.
  4. ----------------
  5. Av buljongen kokar du kålsoppa nästa dag. Kom ihåg att vitkål aldrig får koka mer än max 10 min.!
  6. Bilden visar en benfri Haxe.

Kommentarer (3)

  • evaldo 17 januari 2008

    Det verkar vara gott. Jag ska prova det vid tillfälle.

  • farmoringer 19 maj 2008

    Det här var gott. Blev en annorlunda smak när det var kinasoja i griljeringen. Jag hade potatismos till.

  • michaelpantzar 6 februari 2012

    Helt perfekt men jag serverade Surkål och potatismos till och självklart senap! Mycket mat! Michael

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.