Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hedvigs päronpannacotta

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Päron och lingon är en oslagbar kombination. Här kommer ett recept i modernare tappning. Perfekt att fixa redan dagen innan den skall avnjutas. Antal portioner beror på vad ni äter före ...

Ingredienser

Instruktioner

Skala päronen och skär dem i jämna små tärningar. Fördela ca 2/3 i glasen. Vispa ihop grädde och socker i en kastrull. Koka knappt en minut. Vispa i vaniljsocker och låt svalna något. Fördela blandningen över päronen i glasen. Fördela resten av päronen ovanpå. Ställ svalt för att stelna. Fördela lingonen ovanpå sedan pannacottan stelnat. Koka upp vatten och socker i ½ minut. Tag från värmen, vispa ner portvin eller äpplejuice om du vill ha alkoholfri dessert. Häll över lingonen. Ställ i kyla tills det är dags för servering. Garnera med några fina gröna blad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.