Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Anka i lergryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta är en självklar festmiddag

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnen Kall + 250 ° Låt grytan och lock ligga i blöt ca 30 min så att den hinner absorbera i så mycket vatten som möjligt. Skölj och torka ankan. Klyfta äpplet. Fyll ankan med äpple och katrinplommon. Torka av grytan och lägg i ankan. Salta, peppra och lägg på locket. Placera grytan i kall ugn och ställ värmen på 250 °. Beräkna total stektid till ca 2 ½ tim. Häll av fettet efter ca 1 tim. Stek utan lock de sista 30 min så att skinnet blir knaprigt och fint. Låt ankan vila en stund innan den skärs upp.
  2. Sås: Blanda grädde, crème fraiche och fond och koka upp under omröring. Låt puttra några minuter. Tillsätt gelé och några droppar coloritsoja så att såsen får fin färg. Smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.