Saftig kyckling som "gör" sin egen fond under tiden den steks i ugnen. Köp bara svensk kyckling med kvalité för att få bästa resultat.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Dela kycklingen i 8-10 delar.
- Krydda varje del med salt, svartpeppar, curry och paprikapulver.
- Lägg stekpåsen på ett galler som ligger över en långpanna.
- Lägg i dom kryddade kycklingdelarna. Stäng påsen. Glöm inte att klippa tre små hål på påsens överdel, (annars så kan påsen spricka).
- Sätt in längst ned i ugnen i 1 timme.
- Ta ut kycklingdelarna. Höj temperaturen till 225 grader.
- Klipp ett litet hål i påsens hörn. Häll fonden i en såskastrull.
- Lägg dom lösa kycklingdelarna på gallret och sätt in i ugnen för att få lite färg. Ca 1/2 timma. Vänd dom efter halva tiden.
- Serveras till ris, potatis och med en god sallad. Glöm inte att broccoli och kyckling är en bra kombination näringsmässigt.
- Gör en god gräddsås till.
Lycka till! Smaklig måltid.
Publicerat den
5 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegod, perfekt som söndagsmiddag. Satsa på en riktigt lyxig och smakrik sås, det är den som gör rätten. Tack!