Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsstekt kyckling i stekpåse

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Saftig kyckling som "gör" sin egen fond under tiden den steks i ugnen. Köp bara svensk kyckling med kvalité för att få bästa resultat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Dela kycklingen i 8-10 delar.
  3. Krydda varje del med salt, svartpeppar, curry och paprikapulver.
  4. Lägg stekpåsen på ett galler som ligger över en långpanna.
  5. Lägg i dom kryddade kycklingdelarna. Stäng påsen. Glöm inte att klippa tre små hål på påsens överdel, (annars så kan påsen spricka).
  6. Sätt in längst ned i ugnen i 1 timme.
  7. Ta ut kycklingdelarna. Höj temperaturen till 225 grader.
  8. Klipp ett litet hål i påsens hörn. Häll fonden i en såskastrull.
  9. Lägg dom lösa kycklingdelarna på gallret och sätt in i ugnen för att få lite färg. Ca 1/2 timma. Vänd dom efter halva tiden.
  10. Serveras till ris, potatis och med en god sallad. Glöm inte att broccoli och kyckling är en bra kombination näringsmässigt.
  11. Gör en god gräddsås till. Lycka till! Smaklig måltid.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Gurgelfranz 9 maj 2010

    Jättegod, perfekt som söndagsmiddag. Satsa på en riktigt lyxig och smakrik sås, det är den som gör rätten. Tack!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.