Mosa smöret med pressade vitlöksklyftor samt hackad persilja. Gnid in kycklingen med saltet. Lägg den i en långpanna och fyll innandömet med hälften av vitlökssmöret samt citron skuren i små bitar.
Lossa skinnet på bröstet och fyll under skinnet med resterande vitlökssmör. Lägg på timjankvistar och ett par citronskivor. Bind upp kycklingen med steksnöre.
Sätt formen i nedre delen av ugnen och stek kycklingen i ca 30 minuter.
Skär zucchini, urkärnad paprika, rödlök och tomater i halvstora bitar och klyftor. Skär citronen i tunna halvmånar. Skala eventuellt vitlöksklyftorna (behövs egentligen inte men jag brukar göra det).
Blanda de skurna grönsakerna med vitlöksklyftor, salt, olivolja och timjanblad.
När kycklingen stått i ugnen ca 30 minuter fyller man på med grönsakerna runt kycklingen i ugnspannan.
Stek alltihopa i ytterligare ca 30-45 minuter, i nedre delen av ugnen. Ös några gånger med hönsbuljongen över både kycklingen och grönsakerna.
Kolla ev den färdiga kycklingen med termometer, temperaturen på tjockaste delen bör vara 82-85 grader. Du kan också skära ett snitt och se att köttsaften är klar (inte rosa!)
Låt eventuellt oliverna steka med den sista kvarten.
Det går också bra att vänta med oliverna tills kycklingen är klar och tas ur
ugnen. Garnera med några kvistar timjan,