Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Confiterad kyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Confitering är en gammal konserverings- och tillagningsmetod som innebär att man först saltar och sedan långsamt kokar in kött, fågel eller fisk, i fett.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krydda kycklingbrösten med salt, peppar, örter, vitlök och citronskivor.
  2. Låt stå minst 30 minuter.
  3. Ugn 70 grader.
  4. Häll på olivolja så att det täcker kycklingen och tillaga i ugn på 70° varmluft ca 1 ½ timme.
  5. Om du inte har varmluftsugn, förläng tiden i ugnen till ca 2 timmar.
  6. Lyft upp kycklingen och låt den rinna av.
  7. Stek kycklingbrösten i het panna tills de fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.