Denna smakrika fiskrätt måste du testa när du får tag på färsk makrill. Fisken fylls med läckerheter och ugnsbakas sedan.
Instruktioner
- Blanda smör, 2 msk dill, persilja, dragon och purjolök till ett kryddsmör. Rulla in smöret i smörpapper och förvara i kylen tills användning.
- Sätt ugnen på 200 grader. Koka äggen och låt dem svalna. Salta fiskfiléerna och droppa sedan lite citronsaft över.
- Gör fyllningen. Mosa ansjovisarna och rör ihop dem med 3 msk smör. Skala och hacka äggen. Tillsätt äggen och 1 dl dill till ansjovissmöret.
- Riv ut fyra stora bitar folie. Lägg ut foliearken och lägg en fiskfilé på varje ark. Fördela sedan fyllningen på filéerna. Lägg de övriga fiskfiléerna över fyllningen. Vik folien över fisken till små paket.
- Lägg fiskpaketen på en plåt och ugnsstek cirka 30 minuter. Servera fisken med kryddsmöret och färskpotatis.
Publicerat den
23 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar