Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fylld makrill i foliepaket

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna smakrika fiskrätt måste du testa när du får tag på färsk makrill. Fisken fylls med läckerheter och ugnsbakas sedan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda smör, 2 msk dill, persilja, dragon och purjolök till ett kryddsmör. Rulla in smöret i smörpapper och förvara i kylen tills användning.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Koka äggen och låt dem svalna. Salta fiskfiléerna och droppa sedan lite citronsaft över.
  3. Gör fyllningen. Mosa ansjovisarna och rör ihop dem med 3 msk smör. Skala och hacka äggen. Tillsätt äggen och 1 dl dill till ansjovissmöret.
  4. Riv ut fyra stora bitar folie. Lägg ut foliearken och lägg en fiskfilé på varje ark. Fördela sedan fyllningen på filéerna. Lägg de övriga fiskfiléerna över fyllningen. Vik folien över fisken till små paket.
  5. Lägg fiskpaketen på en plåt och ugnsstek cirka 30 minuter. Servera fisken med kryddsmöret och färskpotatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.