Flundror som vi kallar det för här på ostkusten, skrubba säger man på västkusten, på Öland kallas den för Ölandsflundra, men det är samma fisk som avses. Jag vill kalla den för Västerviksflundra! Det finns inte mycket i fiskväg som slår den här fisken, om man kan laga till den vill säga. Många tycker att det låter konstigt med sötsur sås till stekta flundror, men det är inga märkvärdigheter alls. Ett annat tillbehör som är ett måste till de stekta flundrorna är lingonsylt. Problemet är bara att det inte finns något recept, man gör detta helt på gehör och efter egen smak. Men jag skall ge grunden som behövs för att kunna laga till Västerviksflundra!
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Va' spännande! Detta måste jag prova! Vete sjutton om det är gott? Men väldigt spännande och för mig alldeles ny kombination!
Detta var en ovanlig sötsur sås men passade mycket bra till flundrorna detta skall jag göra fler gånger. Hälsningar trattisen