Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hel grillad vildand med lingon och päron-chutney

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

  1. Den här rätten kan göras i klotgrill eller gasgrill med roterande spett.
  2. Börjar med att blanda alla ingredienser till glacen. Krydda vildanden in och utvändigt, gnid ev in den med citron invändigt. Sätt den på spettet och börjar grilla den, när skinnet böjar ta färg pensla med glacen. Pensla sedan regelbundet med glacen.
  3. Under tiden gör chutneyn. Fräs löken utan att den tar färg. Tillsätt det skurna päronet tillsammans med apelsinsaften. Låt koka på svag värme, krydda med socker kanel och ingefära. När det känns färdigt tillsätt lingonen och låt dom spricka lite i värmen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.