Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Enkelt att göra!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Riv av ett folieark, lagom stort att svepa om fisken. Smörj folien och gnid in fisken med salt, både ut och invärtes. Lägg dillen och halva citronen (skivad) i eller bredvid fisken. Pressa vitlöksklyftorna och blanda med olivolja och citronsaften från en halv citron. Vik samman till ett paket och placera det i en långpanna eller på ett ugnssäkert fat. Inget vatten. Sätt in det i nedre delen av ugnen.
  2. Koktider: 4 cm tjock fisk – 30 min, 6 cm tjock fisk – 40 min, 8 cm tjock fisk – 50 min.
  3. Dillsås: Smält fettet i en kastrull på svag värme. Rör ner mjölet. Tillsätt kall eller ljum vätska(buljong), allt på en gång. Rör till såsen kokar upp. Är vätskan varm, späd lite i sänder under omrörning och låt redningen koka upp mellan varje spädning. Koka i båda fallen såsen 3-5 min, och rör om då och då. Smaksätt ev. med salt och peppar. Rör ut äggulan med grädden. Vispa ner äggredningen i såsen. Såsen får sedan bara sjuda. Red såsen med lite maizena.
  4. Servera med kokt potatis!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Petra93 21 februari 2009

    Det smakade himmelskt! Det blev en av de godaste laxrätterna jag ätit! Kunde dock haft lite mer vitlök med det är ju en smaksak! Tack för att lagt upp detta resept!

  • peppsi 23 maj 2009

    den var god utan vitlök ochså blir fler gånger tack för reseptet

  • Queimadura 3 november 2011

    mums.. ett tecept jag anvander flitigt =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.