Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hel laxsida med skaldjur

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Helstekt laxfilé med lyxigt täcke och en god sås - med liten arbetsinsats och på lite tid står festmiddagen på bordet. Laxen kan förberedas fram till ugnsstekningen och såsen kan göras helt färdig i förväg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Ta bort eventuella ben på laxsidan. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Salta och peppra. Skär svampen i bitar och stek den i smör. Skala räkorna. Häll av vätskan från kräftstjärtarna. Krama ur det sista av vätskan. Skär paprikan i små bitar. Blanda svamp, räkor, kräftstjärtar, paprika, hackad dill och riven ost. Fördela blandningen över laxen. Gratinera 15-20 minuter.
  3. Citronsås: Skär tunna strimlar av det gula på citronskalet med zestjärn eller med potatisskalare och kniv. Koka skalen ½ minut och släng sedan vattnet. Koka ihop créme fraiche, 3 dl vatten och buljongtärningar ca 5 minuter. Smaka av såsen med 1-2 msk pressad citron och om det behövs, salt och peppar. Tillsätt de strimlade citronskalen.
  4. Servera laxen tillsammans med pressad potatis, citronsås och kokta haricots verts eller sockerärter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.