Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hel vitlöksfilé med gratinerad färskpotatissallad

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En härlig somrig rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 225 grader
  2. Gnid den hela fläskfilén med delad vitlöksklyfta. Skär små snitt i filén och stick in bitar av vitlöksklyftorna. Salta och peppra. Knyt in filén i bacon och rosmarinkvistar.
  3. Grilla fläskfilén med indirekt grillning. Lägg briketterna i två högar på varsin sida av en folieform, som placeras i mitten på nedersta gallret. Briketterna tänds och när de glöder läggs köttet på det övre gallret ovanför formen så att köttsaften kan droppa ner i den. Därefter läggs locket på, vilket gör att värmen reflekteras mot grillens insidor och ger en jämn värme runt köttet.
  4. Koka färskpotatisen ca 5 minuter. Lägg i en ugnsfast form och lägg på cocktailtomaterna, salladslöken, sparrisen samt fetaosten. Ringla över olivolja. Gratinera i ugn ca 20 minuter. Servera gratängen till filén.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Hagasessan 21 juni 2011

    Mycket gott!!! Vi visste inte var vi skulle göra med all färskpotatis som vi har, men nu vet vi......

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.