Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baozi ''meat bun''

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Det här är en kinesiskt bröd som man har fyllning man kan ha i nästan vad som helst. Är populärt som frukost i kina och finns oftast på Dim sum menyn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. blanda torrjäst och i tsk socker i 300 ml vatten låt det stå i 15 min. Blanda resten av sockret i mjölet och salt i en skål.
  2. Blanda torra igredienserna med vätskan och knåda till en deg. häll i lite vatten om degen inte håller ihop sig.
  3. Häll lite sesam olja i botten av en skål och lägg degen där för jäsning över bakhanduk i 1½ tim. Eller ställ dne i kylen och låt den jära i 2-3 tim det ska vara i kallt förvar.
  4. Rulla degen i avlånga rullar och dela dem i 6 bitar och sen platta ut de som små pannkakor. Lägg i den fyllning ca 1 msk som du har gjort och sen knyt ihop den med fingertopparna. Låt baozin jäsa i 1 tim till. Ångkoka dem i ungefär 20 min.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Filippae 4 mars 2013

    Jag försökte men degen blev så kladdig! Kanske för att jag använde rismjöl, vilket mjöl har du? Kanske jästvattnet var för varmt för den jäste inte heller... Ja, jag är nybörjare :')

  • [email protected] 20 juni 2013

    För lite mjöl till 300. Hade i minst sju innan det blev en deg.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.