Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Världens godaste nyttigaste grova bröd!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1:
  2. Blanda i en bunke: Rågkärnor solrosfrön el. solroskärnor Linfrön Brödkryddor Salt
  3. häll 5 dl kokande vatten över blandningen och rör om tills allt är blött. lägg plastfolie över bunken och låt stå över natten el ett dygn.
  4. Dag 2:
  5. Blanda i assistent: 5 dl Vatten Sirapen Rågmjöl Vetemjöl jäst
  6. Häll i Dag 1 och kör i maskin i 30 min. (OBS! Degen är väldigt kladdig och tjock!) Olja och mjöla formarna och häv i degen. Häll lite mjöl på och platta till med en sked. Låt stå under en handduk i 30 min.
  7. Sätt ugnen på 250 grader. Sätt in formarna och spraya in vatten med en blomspruta. Sänk värmen till 210 grader och grädda i 90 minuter.
  8. Tips! Om brödet börjar bli svart kan man lägga på alluminiumfolie eller bakplåtspapper när det är 30 minuter kvar. ta ut brödet ur formen och låt svalna.
  9. SKÄR EJ I BRÖDET SAMMA DAG!

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • hybrex 1 februari 2010

    Måste man ta sån stor mängd sirap? Skulle nöja mig med 0,5 deciliter

  • hybrex 3 april 2010

    Undrar samma sak, en halv deciliter kan jag sträcka mig till, hatar att ha i mycket socker/sirap/russin och liknande i bröd

  • theo 3 december 2010

    Detta bröd är bland det godaste jag ätit! Har bakat det hur många gånger som helst! Hälsningar/ Britt-Marie från Veddige!

  • sikaal 7 mars 2012

    Gott, men för mycket kryddor (och sirap) för min del, men maken älskade det! Lite kletigt, men annars lättbakat.

  • Hilmer54 13 mars 2013

    Mycket gott bröd, tog bara en påse kryddor men följde receptet i övrigt. Detta gör jag flera gånger.

  • Hilmer54 13 mars 2013

    Mycket gott bröd, tog bara en påse kryddor. Detta gör jag fler gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.