Med klassiska och eleganta kakor som de här imponerar du garanterat på gästerna!
Instruktioner
- Gör bottnen: Hacka samman mjöl och matfett på bakbordet med hjälp av en degskrapa eller kniv.
- Tillsätt vattnet och arbeta snabbt samman till en deg. Lägg degen i en plastpåse eller linda in den i plastfolie och ställ kallt i minst en timme.
- Gör fyllningen: Skålla, skala och mal mandeln. Mal mandeln i en mandelkvarn, inte i en matberedare, eftersom fyllningen då kan bli lätt kompakt. Har du ingen mandelkvarn kan finhacka mandeln eller köra den snabbt i mixern.
- Rör samman mandel med florsocker och äggvitor. Värm ugnen till 175 grader.
- Smörj formarna. Ta undan ca 1/4 av degen till dekoration. Kavla ut den stora degbiten tunt och klä formarna med den. Kavla sedan ut den lilla degbiten och skär eller sporra ut remsor till dekoration.
- Fyll formarna till 2/3 med mandelfyllning och lägg degremsorna i ett kryss över.
- Grädda kakorna i nedre delen av ugnen, 20-25 minuter tills de fått vacker färg.
- Låt bakverken svalna några minuter. Stjälp försiktigt upp dem på galler. Låt dem kallna.
- Serveringstips: Gör en läcker dessert: Mixa 150 g hallon med 1 dl florsocker. Fördela såsen på fyra assietter. Häll lite ovispad grädde i en spiral över såsen. Gör med en sticka ett spindelvävsliknande mönster. Ställ en bakelse mitt i såsen. Garnera med carambola.
Publicerat den
20 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar