Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helens grova fjällbröd

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Saftigt bröd med krispig yta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skållning: Blanda rågkross och linfrön och slå det heta vattnet över. Låt stå i 15 minuter.
  2. Kör ingredienserna till degen + skållningen i matberedaren. Degen ska vara kladdig.
  3. Låt jäsa i 50 min.
  4. Häll ut brödet på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen på 275º i 10 min och sänk sedan värmen till 225 º och grädda i ytterligare 25 min. Använd gärna en termometer för att se om brödet är klart. Det ska ha en innertemperatur på 92-96º.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.