Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kyckling med gorgonzola eller ädelost.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Skär eventuellt en ficka i varje filé och fördela osten i var och en. Lägg ut filéerna i en ugnssäker form. Pensla dem med soja, blandad med senap. Strö över dragon. Häll grädden runt om filéerna. Låt formen stå i ugnen sammanlagt 30 minuter. Vänd filéerna efter halva tiden. Medan kycklingen står i ugnen är det lagom att koka och sedan pressa potatis i purépress, samt laga till franska ärter: Fräs löken glansig i 1 msk matfett. Tillsätt ärtorna, strö över salt och peppar och låt det hela fräsa under lock på svag värme cirka 5 minuter. Blanda i strimlad sallad. Tillsätt ½ msk matfett och sjud vidare ett par minuter. Ta ut den färdiga kycklingrätten och strö rosépeppar över.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ullutt 18 april 2009

    Hej! Ditt recept på franska ärtor verkar jättespännande , ska laga det idag som tillbehör till fisk. Jag har lagt in det som ett eget recept i min kokbok. Tack för tipset! Ulla i Harplinge

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.