Hittade det här receptet i en tidning och det kommer att bli middag på fredag om vädret tillåter grillning. Det låter bara så gott!
Instruktioner
- Börja med marinaden:
Dela chilin och skölj bort alla kärnor. Finhacka.
Blanda alla ingredienserna till marinaden.
- Putsa fläskfilén och lägg den i marinaden i minst 1 timme.
- Grilla köttet tills det är vackert rosa inuti. Vänd ett par gånger under tiden.
- Potatisen:
Förkoka förskpotatisen i ca 5 minuter i saltat vatten.
- Vik en låda av foliepapper. Det behövs 3 lager i botten och lådan ska gå att stänga.
- Lägg i potatisen och klick över smöret. Riv citronen, finhacka vitlök och persilja, blanda med salt. Blanda röran med potatisen.
- Placera "lådan" på grillen. Stäng den nästan helt.
Grilla potatisen i ca 30 min.
- Grönsalladen:
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Hacka dem grovt. Finhacka basilikan. Blanda samman alla ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över salladen.
- Smaklig måltid!
Publicerat den
1 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar